HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyjížděli nejčastěji k popadaným stromům

Včerejší den přinesl hasičům v Libereckém kraji celkem 61 událostí. 

Z toho 40 událostí bylo spojených se silným větrem, kdy jezdili napříč celým krajem k popadaným stromům, někde se k tomu přidaly i srolované střechy domů. Šestkrát zasahovali hasiči u požárů - z toho u dvou větších (na Ralsku a Ještědu). Patnáctkrát byli hasiči potřební u dalších událostí jako dopravní nehody aj.

Dnes časně ráno byli hasiči voláni ještě ke dvěma spadlým stromům. Jeden byl hlášen 5:16 hodin v Zákupech (části obce Veselí). Když českolipští profesionálové dorazili na místo, zjistili, že do stromu již stihl nabourat osobní automobil. Událost tak byla překlasifikovaná na dopravní nehodu.

Na vyšší zásahovou činnost byli včera hasiči připravení, byly nařízené dodatečné pohotovosti, aby bylo možné v případě větší události povolat lidi na vystřídání. SMS zpráva odešla také všem velitelům dobrovolných jednotek, aby byly jejich jednotky připravené na častější výjezdy.

Suchý ráz počasí bohužel pokračuje, a tak hasiči vyzývají k velké opatrnosti. Doporučují nerozdělávat ohně, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Foto: Shrnutá střecha bytového domu v Jablonci nad Nisou, ulice Vlaštovčí, HZS LK, stanice Jablonec nad Nisou.
Autor: Mgr. Zdenka Štrauchová

01.jpg01.jpg

02.jpg02.jpg

vytisknout  e-mailem