HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyprošťovali vozidla z příkopů, ale i z vody

Aktualizováno - Během úterý 16. 1. zasahovali hasiči u třech desítek dopravních nehod a technických pomocí, během kterých vytahovali vozidla z příkopů, auta končila i v řece. 

Aktualizováno

Během úterý 16. 1. některé sněhová nadílka potěšila, jiné zase potrápila. Mezi méně šťastné patřili především řidiči, kteří se dostávali často do potíží. Hasiči v Královéhradeckém kraji evidují v tento den celkem 41 zásahů a z toho jsou celé tři čtvrtiny zásahy u dopravních nehod nebo technické pomoci uvízlým vozidlům.

V odpoledních hodinách tak například vyjížděli hasiči na Rychnovsku k dopravní nehodě dvou osobních vozidel nedaleko Tutlek, během které museli z auta vyprostit jednu osobu. Nákladní automobily pak blokovaly komunikace v Záchlumí nebo v Olešnici v Orlických horách.

Na Trutnovsku pomáhaly jednotky uvízlým kamionům například v Chotěvicích, Horní Olešnici a Zlaté Olešnici. V Trutnově pak dostal nákladní automobil smyk a zastavil se až v těsné blízkosti domu. 

Na Náchodsku vyprošťovali hasiči uvízlé kamiony nebo dodávky v Semonici a v Dolní Radechové. V Rožnově pomáhala jednotka zapadlému autobusu.

Dopolední zásahy

Na Hradecku zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře kolem 08:30 hod. u dopravní nehody v Libřicích. Osobní automobil vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Hasiči museli jedné osobě z vozidla pomoci a poté ji předali do péče záchranářů.DN Libřice 1.JPG

Profesionální hasiči z hradecké centrální stanice zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla ve Vážní ulici. Automobil se převrátil mimo vozovku na střechu. Vůz museli hasiči vyprostit pomocí jeřábu. Další dopravní nehody se staly v Chudonicích na Novobydžovsku nebo v Klamoši na Hradecku. Všechny tyto události se obešly bez zranění.

Na Jičínsku se staly dvě dopravní nehody. Do Podhorního Újezdu vyjížděli k havárii osobního vozidla a autobusu profesionální hasiči z Hořic i Jičína.  Dopravní nehoda se obešla bez zranění, ale komplikovala v místě dopravu. Pro cestující byl vyslán náhradní autobus dopravcem. Ve Starých Smrkovicích pak skončil automobil mimo vozovku v potoce. Vyprostila ho odtahová služba.

Na Náchodsku řešili profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Dolní Radechové dopravní nehodu osobního automobilu, který sjel do potoka. Jedna osoba zůstala zablokovaná ve vozidle kvůli svodidlům, která byla poškozena. Vozidlo bylo vyproštěno pomocí jeřábu. Osoba vyvázla z nehody bez zranění. Nehoda se stala za obcí Horní Radechová na hlavním tahu na Náchod.

Na Rychnovsku vyjeli profesionální rychnovští hasiči k dopravní nehodě do části Panská Habrová. Automobil skončil v řece na boku. Posádka vozidla se dostala z vozu ven. Hasiči poskytli osobám první pomoc a zajistili jim teplo. Jednu osobu převezli záchranáři do zdravotnického zařízení. Vozidlo muselo být vyproštěno pomocí jeřábu. V Týništi nad Orlicí pak automobil vyjel ze silnice I/11 a přerazil strom. Jednu osobu si rovněž převzali do péče záchranáři. Hasiči museli odstranit kromě následků nehody i poškozený strom.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN H. Radechová 1

DN H. Radechová 1 

Detailní náhled

DN H. Radechová 2

DN H. Radechová 2 

Detailní náhled

DN Libřice 1

DN Libřice 1 

Detailní náhled

DN Libřice 2

DN Libřice 2 

Detailní náhled

DN Libřice 3

DN Libřice 3 

Detailní náhled

DN Panská Habrová

DN Panská Habrová 

Detailní náhled

DN HK, Vážní

DN HK, Vážní 

Detailní náhled

DN Horní maršov

DN Horní maršov 

Detailní náhled

DN Podhorní Újezd

DN Podhorní Újezd 

Detailní náhled

DN Tutleky 1

DN Tutleky 1 

Detailní náhled

DN Tutleky 2

DN Tutleky 2 

Detailní náhled

DN Týniště 1

DN Týniště 1 

Detailní náhled

DN Týniště 2

DN Týniště 2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem