Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči vyjížděli během víkendu k osmi stům událostem

28. 7. 2014 (Nicole Zaoralová) - Hasiči mají za sebou další horký a rušný víkend. Během soboty a neděle (26. 7. a 27. 7.) vyjížděli celkem osmsetkrát, což je o polovinu víc než obvykle.  

Nejčastěji vyjížděli hasiči k technickým pomocem celkem 452 krát. Téměř o polovinu oproti dlouhodobému průměru narostl i počet požárů, těch bylo za oba dny 154 a vyžádali si jeden lidský život a deset osob bylo při nich zraněno. Stále více požárů musí hasiči likvidovat v přírodním prostředí, během víkendu bylo těchto požárů 89. K dopravním nehodám pak vyjížděli hasiči ve120 případech.

Největší požáry uplynulého víkendu:

Sobota 26.7.
Na Přerovsku v Jezernici likvidovalo osm hasičských jednotek požár rodinného domu, ve kterém byla nalezena usmrcená osoba. Příčina požáru je v šetření.

Osm jednotek hasičů bylo nasazeno na likvidaci požáru rekreační chalupy v Heřmanicích u Oder v okrese Nový Jičín v Moravskoslezském kraji. V objektu byly nalezeny tři propanbutanové lahve, z nichž jedna byla vybuchlá. Jedna osoba byla zraněna. Předběžná výše škody způsobená požárem byla stanovena na 1,2 mil. Kč, příčina jeho vzniku je v šetření.

Velký požár pole s obilím na rozloze cca 20 ha zaměstnal v okrese Jičín u obce Tuře více než padesát hasičů. Tento požár se naštěstí obešel bez zranění, vynutil si však vyhlášení 3. stupně požárního poplachu.
 

Neděle 27.7.
Požár stodoly
o rozměrech 10 x 15 m likvidovalo šest jednotek hasičů v okrese Plzeň-město, Letkově. Příčinou vzniku požáru byl úder blesku. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 2 mil. Kč.

Společně hasili požár travního porostu o rozloze cca 100 x 200 m čeští a němečtí hasiči v Chebu-Podhoří. Naštěstí i tento požár se obešel bez zranění.


kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 


webmaster@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem