HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Praze řešili o čarodějnické noci 15 případů, jednotky prověřovaly nebezpečí vzniku požáru od založeného ohně v přírodním prostředí

Pražští hasiči vyjížděli od 30. dubna do 1. května k celkem 15 událostem, které souvisely s pálením čarodějnic. Jednotky na místě prověřovaly nebezpečí vzniku požáru od založeného ohně v přírodním prostředí. 

V osmi případech hasiči po dohodě s občany ohniště uhasili nebo je vyzvali, aby tak učinili sami s ohledem na Nařízení hl. m. Prahy. V dalších sedmi případech se jednalo o planý poplach. 

Během pondělního odpoledne až do ranních úterních hodin nedošlo k požáru, který by se nekontrolovaně rozšířil do okolí a souvisel by s nedbalostí při zakládání ohně v přírodě resp. s pálením čarodějnic. 

---

Na základě výstrahy ČHMÚ před zvýšeným nebezpečím požárů platí až do odvolání na území hlavního města Prahy tzv. doba zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Riziková místa a činnosti, které jsou na nich zakázány, včetně rozdělávání ohně, určuje NAŘÍZENÍ hl. m. Prahy, kterým se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany v době zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Na platnost tohoto NAŘÍZENÍ upozorňujeme zejména s ohledem na tradiční pálení čarodějnic, které je na mnoha místech v Praze připravováno na pondělí 30. dubna.

Informace o zákazu rozdělávání ohňů na území Prahy ZDE.

vytisknout  e-mailem