HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči v Pardubickém kraji disponují novou technikou

Hasiči v Pardubickém kraji mají nová zásahová vozidla. Jedná se celkem o pět velkokapacitních cisternových automobilových stříkaček (dále jen CAS) na podvozku Tatra 815-7 6x6. Vozidla mají plně automatizovanou převodovku, kotoučové brzdy na všech nápravách. S sebou převážejí 9 000 litrů vody a 540 litrů pěnidla i nárazníkovou dálkově ovládanou lafetu. Nové cisterny jsou umístěny a již plně slouží na centrální stanici Pardubice, Chrudim a dále na stanicích v Hlinsku, Králíkách i Poličce. Vozidla pro HZS Pardubického kraje vyrobila firma THT Polička.

Na stanicích v Chrudimi a Ústí nad Orlicí nyní mají i dva automobilové žebříky AZ 30 na podvozku Iveco od výrobce Iveco Magirus.

Dva dopravní automobily DA Ford Transit 4x4 v základním provedení slouží hasičům v Ústí nad Orlicí a na stanici v Poličce a dodala je společnost Auto Trutnov.

„Všechna vozidla byla zaplacena MV generálním ředitelstvím HZS ČR a jsou pořízena z projektu Zvýšení připravenosti Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení a řízení rizik způsobených změnou klimatu a je spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014–2020 prostřednictvím Evropského fondu pro regionální rozvoj,“ upřesňuje kpt. Ing. Pavel Vtípil z oddělení IZS a služeb HZS Pardubického kraje.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Tatra CAS

Tatra CAS 

Detailní náhled

AZ 30Iveco1

AZ 30Iveco1 

Detailní náhled

Ford Transit

Ford Transit 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem