HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči si cvičně vyběhli Baťův mrakodrap - sídlo Zlínského kraje

(17.06.2021) Profesionální hasiči mají fyzické aktivity v popisu práce. Na soutěž TFA si troufnou jen ti nejtvrdší z nich. Šest členů Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje si ve středu 16. června cvičně vyběhlo 16 pater Baťova mrakodrapu. 

„Téměř 400 schodů mrakodrapu jsme vyběhli a seběhli několikrát, ani jsem to nepočítal. Češi jsou v soutěži TFA dlouhodobě mezi špičkou. Když někam jedeme na soutěž, vždy přivezeme medaili. Ani teď, když se soutěže kvůli covidu ruší a přesouvají, nemůžeme polevit v tréninku. Proto taky dneska s kolegy trénujeme výběh na nejvyšší budovu v kraji,“ řekl Jan Haderka, profesionální hasič u Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje a člen české národní reprezentace TFA. 

Toughest Firefighter Alive je silový víceboj, který simuluje práci hasičů v plné výstroji. Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic, přilby a dýchacího přístroje. „Je to tvrdý sport, do kterého se mladí teď moc nehrnou. Za nové členy týmu bychom byli rádi,“ doplnil Jan Haderka.  

Téměř 400 schodů při tréninku opakovaně zdolali Jan Haderka, Josef Vlk, Petr Sladký, Martin Hruška, Martin Januš a Josef Frýdl.

Text a foto: Zlínský kraj

10.jpgŠestice trénujících hasičů HZS Zlínského kraje

12.jpgBěh do nejvyššího patra Baťova mrakodrapu

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem