HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se vypravili za dětmi na letní tábor ve Smilovicích

Příslušníci HZS Středočeského kraje z územního odboru Příbram spolu s kolegy z generálního ředitelství HZS ČR připravili 25. července jednodenní program pro účastníky dětského tábora, který byl organizován Generálním finančním ředitelstvím ve Vzdělávacím zařízení Smilovice na vodní nádrži Slapy. 

Dopolední program byl zaměřen na požární ochranu a ochranu před mimořádnými událostmi. Děti si na sedmi různých stanovištích vyzkoušely své znalosti linek tísňového volání, použití hasicích přístrojů a zopakovaly si zásady chování v případě vzniku požáru. Kromě toho se také dozvěděly, co si zabalit do evakuačního zavazadla. Poté si vše formou hry a kvízů prakticky vyzkoušely. Na účastníky tábora čekaly i disciplíny, při kterých se na chvíli stali opravdovými hasiči – rozvinutí a smotání hadic a stříkání džberovou stříkačkou na cíl.

Velký zájem pak byl především o prohlídku výjezdové techniky, se kterou za táborníky do Smilovic přijeli hasiči ze stanice Dobříš. Děti se chtěly nejen posadit za volant velkého hasičského auta, ale zároveň toužily odhalit tajemství každé rolety, šuplíku nebo schránky, kterých je na zásahové cisterně nespočet. Ti nejsilnější si s obdivem potěžkali hydraulické vyprošťovací nůžky nebo rozpínák.

Na závěr z obou stran příjemného setkání dostaly děti za svoje znalosti diplomy a pár drobností a sladkostí. Na oplátku pak děti odměnily hasiče, diplomem i plackou s postavičkou panáčka FINFO, který je jakýmsi maskotem a informačním průvodcem na internetových stránkách Finační správy České republiky.

Obdobnou návštěvu absolvovali hasiči na smilovickém táboře už před dvěma týdny u prvního turnusu dětí.

mjr. Mgr. Kristýna Vojtíšková
územní odbor Příbram
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem