Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se v lese neztratí

6. června 2012 (Ivana Svitáková) - Město Žamberk ve dnech 5. - 6. června 2012 hostilo účastníky již devatenáctého ročníku přeboru profesionálních hasičů, Policie ČR a zaměstnanců ministerstva vnitra v orientačním běhu. Do okolních lesů Orlických hor, ale i samotného města, se vydalo poměřit svou fyzickou kondici a práci s mapou a buzolou téměř čtyři desítky běžců.  

V úterý 5. června 2012 byl na programu závod jednotlivců, který provázel vytrvalý déšť a teplota těsně pod deset stupňů Celsia. Přesto všichni hasiči i policisté předvedli skvělé výkony v náročném terénu.
 
Ladislav Žák z HZS Libereckého kraje - uprostředLadislav Žák z HZS Libereckého kraje - uprostřed
Titul mezi hasiči do 40 let získal Ladislav Žák z HZS Libereckého kraje. V kategorii hasičů nad 40 let vybojoval zlato Ivan Křivda reprezentující HZS Královéhradeckého kraje. V ženské kategorii první místo získala Ivana Svitáková, generální ředitelství HZS ČR. V kategorii policistů zvítězil Libor Netopil reprezentující policii Královéhradeckého kraje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ivana Křivda z HZS Královéhradeckého kraje - uprostředIvan Křivda z HZS Královéhradeckého kraje - uprostřed
Středa 6. června 2012 patřila závodu dvoučlenných štafet. Na start se jich postavilo celkem osmnáct. Pořadatelé pro běžce připravili velmi atraktivní závod přímo v městské zástavbě a parcích. Závod byl velmi napínavý a vyrovnaný. První a druhé místo získala štafeta policistů z Královéhradeckého kraje, kde první dvojice Luboš Rucker a Josef Daníček „předběhli“ své kolegy Pavla Balcara a Libora Netopila o pouhých jedenáct vteřin. Třetí místo se ztrátou pouhých šestnácti vteřin na vítěznou štafetu, získali hasiči z HZS  Moravskoslezského kraje, a sice Tomáš Melčák a Radek Zeman.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zleva: Radek Zemen a Tomáš Melčák z HZS Moravskoslezského krajeZleva: Radek Zeman a Tomáš Melčák z HZS Moravskoslezského kraje
Přebor profesionálních hasičů, Policie ČR a zaměstnanců ministerstva vnitra v orientačním běhu zorganizoval HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí, HSK Ústí nad Orlicí a Česká hasičská sportovní federace.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FOTO: Ivana Svitáková
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem