HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči připravili vědomostní soutěž o ceny – hlásiče a vstupenky do muzea

Od neděle 1. února 2015 až do soboty 28. února 2015 mohou dospělí obyvatelé České republiky odpovídat na internetu na webu České asociace hasičských důstojníků (ČAHD) na celkem deset otázek v hasičské vědomostní soutěži s názvem „Bezpečně doma“. Je zaměřena na znalosti o chování nebezpečných plynů v domácnosti a na možnosti využití detektorů (hlásičů) požáru a detektorů nebezpečných plynů v domácnostech. Pokud soutěžící odpověď neznají, lze ji při troše brouzdání na internetu nalézt.
 
Na začátku března 2015 bude soutěž vyhodnocena a ze správných odpovědí bude vylosováno celkem 10 výherců. První dva získají kombinovaný detektor nebezpečných plynů a k tomu hlásič požáru, třetí detektor zemního plynu a hlásič požáru. Soutěžící, vylosovaní na čtvrtém až desátém místě, získají volnou rodinnou vstupenku do Hasičského muzea města Ostravy. Přesná adresa hasičské ankety je: http://www.cahd.cz/?page_id=835
 
Vědomostní soutěž připravila na svých stránkách (www.cahd.cz, stránka Ochrana proti únikům plynů a požárům) Česká asociace hasičských důstojníků (ČAHD) ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Moravskoslezského kraje (HZS MSK), HZS Olomouckého kraje a HZS Zlínského kraje. Je součástí dlouhodobé kampaně, varující před stále více hrozícím nebezpečím úniku zemního plynu a dalších plynných látek, například úniku propan-butanu a vzniku oxidu uhelnatého v domácnostech.
 
Dlouhodobá kampaň odstartovala v létě 2013. Hasiči od té doby působí například letáky, vylepovanými ve vozidlech hromadné přepravy osob, či podrobnými informacemi na svém webu, doplňovanými o stanoviska nejrůznějších odborníků. Je možné si je odtud bezplatně stáhnout. Hasiči také připravili několik konferencí a seminářů pro různé zájmové skupiny.

vytisknout  e-mailem