HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči prezentovali svou práci na akci „Zlín dětem“

(21. 9. 2018) Dnes odpoledne se již tradičně konala v krajském městě akce „Zlín dětem“. Tuto bezpečnostně - vzdělávací akci pořádalo Statutární město Zlín a profesionální hasiči se jí zúčastnili spolu s dalšími složkami Integrovaného záchranného systému již po sedmé. 

Pro děti i dospělé hasiči připravili stánek Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje, k prohlédnutí cisternovou automobilovou stříkačku a ukázku výzbroje a vybavení hasičů. Pro nejmenší návštěvníky nemohl chybět ani dráček HASÍK. Za správné odpovědi na otázky přítomných hasičů si děti odnášely drobné odměny. Dospělí návštěvníci obdrželi informace především z oblasti požární prevence.

Pronikavý zvuk autonomních hlásičů požárů se po celé odpoledne linul místem konání akce. Při akci byly použity rovněž nové výukové pomůcky a bannery, které byly pořízeny jako jeden z výstupů projektu „Hasiči pro školy“. Několik stovek dětí a dospělých si tak z této akce odneslo od hasičů celý soubor pro život podstatných a často i život zachraňujících informací.

Příští rok opět na viděnou!

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem