HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči přečerpávali z polského kamionu na střeše v Třinci naftu

 

            Tři jednotky hasičů zasahovaly ve středu 10.8.2016 v Třinci-Neborech (okres Frýdek-Místek) více než čtyři hodiny u nehody polského kamionu Volvo, který skončil na střeše v příkopu. Hasičům se podařilo včas zachytit únik provozních kapalin, mj. z proražené palivové nádrže, a pak pečlivě přečerpali do dovezených nádob 600 litrů nafty.

            Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu krátce před jedenáctou hodinou dopolední. Do třinecké části Nebory vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Třinci a Frýdku-Místku, včetně chemického automobilu, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Třinec-Guty.

            Kamion Volvo s nákladem kovových nádob ležel při jejich příjezdu na střeše, když urazil sloup elektrického vedení, jeho řidič vyvázl bez zranění. Hasiči se postarali o včasné zachycení úniku provozních kapalin, pak až do odpoledních hodin přečerpávali naftu z prasklé palivové nádrže. O vyproštění kamionu se měla postarat – už po ukončení hasičského zásahu – polská firma.

 

Odkazy do noveho okna

DNkamionPLnaftaTrinec (1)

DNkamionPLnaftaTrinec (1) 

Detailní náhled

DNkamionPLnaftaTrinec (2)

DNkamionPLnaftaTrinec (2) 

Detailní náhled

DNkamionPLnaftaTrinec (3)

DNkamionPLnaftaTrinec (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem