HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na zasněžených silnicích vytahovali jeden kamion za druhým

Likvidovali ale i požár kamionu a následky po nárazu vozu do zděné zastávky autobusu 

Plameny z výfuku u nákladního vozidla ve Vysokém Mýtě likvidovali hasiči v úterý 16. ledna v 16.28 hodin. Požár byl zcela zlikvidován v 17.50 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 1,5 milonu korun.

U obce Nepomuky byly uvízlé kamiony, které hasiči postupně vytahovali. Dalším kamionům přispěchali hasiči na pomoc, a to na úsek silnice Horní Čermná směr Jablonné nad Orlicí.

Zapadlý autobus bylo nutné vytáhnout ve Svitavách. Zhruba kilometr za Svitavami zůstaly stát další kamiony. Hasiči pomohli rozjet první kamion a další vozy se v koloně následně rozjely. Dalšímu kamionu museli na zasněžené komunikaci pomoci hasiči v Březové nad Svitavou. Kamion vytáhli až na kopec a vrátili se na stanici.

Hasiči v Červené Vodě také pomáhali asi třem kamionům, které uvízly na silnici směrem na Červenovodské sedlo. Silnice I/11 byla uzavřena od Jablonného nad Orlicí. Po vytažení posledního kamionu byla silnice opět průjezdná. V Holetíně narazilo v úterý v 20.33 hodin osobní vozidlo do zděné zastávky autobusu. Zastávka byla poničena a na místo během dnešního dne bude muset být přivolán statik. Hasiči zajistili vozidlo tak, aby z něj neunikaly provozní náplně a nedošlo k požáru. Vymezovací páskou pak byla ohraničena poničená zastávka. Při nehodě nedošlo k vážnému zranění.

Ve Vápenném Podolu hasiči vyprošťovali automobil, který se přetočil přes střechu a skončil v poli. Zraněná řidička byla předána do péče zdravotníků.

Ve Vranové Lhotě na Svitavsku ve středu 17. ledna v 0.31 hodin vyprošťovali hasiči zapadlou cisternu s nebezpečnou látkou. Cisterna byla bezpečně vyproštěna pomocí hasičského jeřábu bez jakéhokoliv úniku nebezpečné látky.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

VysMýto

VysMýto 

Detailní náhled

VysMýto1

VysMýto1 

Detailní náhled

Letohrad

Letohrad 

Detailní náhled

Holetín

Holetín 

Detailní náhled

Horní Čermná

Horní Čermná 

Detailní náhled

Vranová Lhota

Vranová Lhota 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem