HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Vysočině v úterý likvidovali šest požárů lesních a travních porostů

Kombinace sucha, větru a lidské neopatrnosti se stala společným jmenovatelem šesti úterních požárů lesních a travních porostů na Vysočině. Při požárech se nikdo nezranil. Nejčastěji hořelo na Havlíčkobrodsku. Naopak na Pelhřimovsku a Žďársku k žádnému požáru nedošlo. Majetková škoda požáry nevznikla. 

K prvnímu požáru lesního porostu vyjížděli hasiči v 11,57 hod do katastru obce Česká Bělá na Havlíčkobrodsku. Plameny zachvátily lesní porost na ploše přibližně 100 x 50 m.  S ohněm hasiči bojovali až do druhé hodiny odpoledne. Požár jednoznačně způsobila nedbalost při pálení klestí.

Druhý požár na sebe nenechal dlouho čekat. V 12,06 hod vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru suché trávy a klestí do katastru obce Pokojovice na Třebíčsku.

O půl hodiny později vyjížděli hasiči k požáru v lese v Olešné na Havlíčkobrodsku. Požár se hasičům podařilo velmi rychle zlikvidovat za použití jednoho vodního proudu.

V 13,09 hod vyjely tři jednotky hasičů k požáru lesního porostu na ploše 100 x 30 m v Krahulově na Třebíčsku.  I příčinou tohoto požáru byla nedbalost při pálení klestí.

V 13,42 hod zasahovali hasiči u požáru trávy a lesní hrabanky v Havlíčkově Brodě. Oheň zasáhl plochu přibližně 10 x 50 m.

K poslednímu požáru trávy vyjížděli hasiči v 14,29 hod do Spělova na Jihlavsku.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem