HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Vysočině mají od rána plné ruce práce, odstraňují následky silného větru

Hasiči na Vysočině se dnes (čtvrtek 4. dubna) prakticky nezastavili. Od půlnoci do 18.00 hodiny podvečerní vyjížděli k více než 124 událostem. Drtivá většina události souvisí se silným větrem. Ten na Vysočině láme stromy, ale také rozfoukává v lesích ohniště po pálení klestu. 

Vysočinští hasiči v průběhu dne odstraňovali popadané stromy z komunikací na více než sedmi desítkách místech. Nejvíce zásahů mají za sebou hasiči na Žďársku. Popadané stromy odstraňovali například u Heřmanova, Meziříčka, Divišova, Jindřichova, Chroustova nebo Dobré Vody.

Popadané stromy odpoledne také zastavily provoz na 127. km dálnice D1 ve směru na Brno. V několika případech hasiči vyjížděli k uvolněným nebo strženým plechům z budov nebo ke stromům, které padly na dráty elektrického vedení.

Od rána evidujeme také vysoký počet požárů v přírodním prostředí. Hoří zejména lesní porosty a hrabanka. Nejvíce požárů je opět na Žďársku, kde hasiči hasili či stále hasí 14 požárů v lesích. Vysoký počet požárů je také na Pelhřimovsku 11, Jihlavsku 9 a Havlíčkobrodsku 7. Všechny požáry v lesích budou mít s největší pravděpodobností stejnou příčinu, a to nedostatečně uhašená ohniště po pálení klestu. Požáry se obešly zatím bez zranění osob. Majetkové škody se teprve sčítají.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem