HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Vysočině budou pomáhat zajistit hladký průběh voleb

Ve středu 30. září a na některých místech případně i ve středu 7. října 2020 od 7 do 15 hodiny mohou lidé volit v mobilních volebních stanovištních (tzv. drive – in stanech) v krajských a senátních volbách. Tyto speciální stany jsou určeny pro ty, kteří jsou v karanténě a v izolaci s Covidem - 19. Na vysočinské hasiče se obrátili ústřední a krajské orgány s prosbou o spolupráci při zajištění hladkého průběhu voleb. 

„Hasiči budou zajišťovat dezinfekci drive-in stanů. Dále jsme připraveni v případě výpadku elektrické energie zajistit a na místo dopravit elektrocentrály. Připraveni jsme také na možnost, že by se příslušník Armády České republiky nemohl například z důvodu izolace nebo nařízené karantény účastnit průběhu voleb v drive-in stanu. Nahradit by jej případně měli příslušníci z krajského ředitelství HZS Kraje Vysočina, a to konkrétně z oddělení krizového řízení a ochrany obyvatelstva“, uvedl k pomoci v drive-in stanech plk. Mgr. Jiří Němec, ředitel HZS Kraje Vysočina.

Stanoviště drive-in stanů:

Havlíčkův Brod, ulice Chotěbořská – parkovací plocha u koupaliště (30. září od 7 – 15 hodin)

Jihlava, ulice Žižkova – parkovací plocha za hřbitovem (30. září od 7 – 15 hodin)

Pelhřimov, ulice Křemešnická – parkovací plocha u zimního stadionu (30. září od 7 – 15 hodin a 7. října od 7 – 15 hodin)

Třebíč, ulice Otmarova – parkoviště u tělocvičny obchodní akademie (30. září od 7 – 15 hodin)

Žďár nad Sázavou, ulice Jungmannova – rychlobruslařský ovál (30. září od 7 – 15 hodin a 7. října od 7 – 15 hodin)

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

 

 

vytisknout  e-mailem