HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči měli perný víkend

Hořel olej v hrnci a havarovali převážně motorkáři... 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K požáru kuchyně v bytě v Pardubicích vyjížděli v pátek odpoledne hasiči. Ti museli otevřít byt, aby se dostali k ohnisku požáru. Uvnitř nalezli mladíka, který utrpěl popáleniny a nadýchal se jedovatého kouře. Hasiči mu ihned ošetřili popáleniny gelovými obvazy a předali ho do péče zdravotnické záchranné službě. Mladík si měl v hrnci připravovat hranolky. Olej se mu vznítil a tak vzal hrnec a převrátil ho do dřezu, jenže stačilo pár kapiček vody v dřezu, aby došlo k silnému vzplanutí hořlavých par oleje a následnému popálení mladíka. Ten byl převezen do nemocnice. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Do Koclířova směřovaly hasičské jednotky v pátek před 20 hodinou. Došlo zde ke střetu nákladního automobilu s motocyklem. Zdravotnická záchranná služba prováděla resuscitaci, na místo byl povolán i vrtulník. Ten byl nakonec odvolán, protože motorkář na místě svému zranění podlehl. Hasiči odstranili následky nehody, naložili motocykl do hasičského kontejneru a převezli na policejní stanici, kde bude podroben expertíze. Odstraňování následků a samotné vyšetřování nehody trvalo až do 22.31 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K nehodě osobního vozu s nákladním do Býště vyjížděly v sobotu 7. května v 4.27 hodin dvě jednotky hasičů – ze stanice v Holicích a sousedního Královéhradeckého kraje, stanice Hradec Králové.  Osobní automobil se nacházel zhruba 200 m od silnice v poli, nákladní automobil zůstal po nehodě na silnici. Dvě osoby utrpěly zranění a byly v péči zdravotnické záchranné služby. Silnice I/35 byla z důvodu odstraňování následků nehody uzavřena několik hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

K nehodě dvou vozidel v Chrudimi vyjížděli v sobotu 7. května v 9.19 hodin hasiči. Na místě byly čtyři zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidla proti požáru i úniku provozních náplní a pomohli s naložením havarovaných automobilů na vozidla odtahových služeb. Po odstranění následků se hasiči vrátili zpět na základnu.

V sobotu v 13.45 hodin zasahovali hasiči ze Seče v Běstvině, kde došlo k nehodě motorkáře a osobního vozu. Zraněné dvě osoby si do péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Motorku hasiči odstranili z vozovky a vozidlo bylo odtaženo.

V Načešicích v sobotu před 18 hodinou hasiči likvidovali požár auta po dopravní nehodě. Ve voze cestovala těhotná žena, kterou si ke kontrole zdravotního stavu převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči odpojili akumulátor a po zadokumentování nehody policisty vozidlo vyprostili z příkopu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Ke střetu motocyklu s osobním vozem do Sloupnice vyjížděli v neděli 8. května v 16.07 hodin hasiči z Litomyšle. Při nehodě byl zraněn motorkář, který byl uložen do vakuové matrace a předán do péče zdravotníkům. Uniklé provozní náplně hasiči zasypali sorbentem a odstranili následky nehody.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Chrudim víkend

DN Chrudim víkend 

Detailní náhled

DN Chrudim víkend1

DN Chrudim víkend1 

Detailní náhled

DN Býšť

DN Býšť 

Detailní náhled

DN Běstvina

DN Běstvina 

Detailní náhled

Požár OA Načešice

Požár OA Načešice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem