HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidují požár skládky v Českých Libchavách

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

Třináct jednotek hasičů zasahovalo u požáru skládky komunálního odpadu v Českých Libchavách. Požár byl na Krajské operační a informační středisko HZS Pardubického kraje oznámen v sobotu 26. května v 10.44 hodin. Jednalo se o skládku o rozměrech zhruba 40 x 30 m. Hasiči museli zřídit tři čerpací stanoviště vody. Hasiči do vody přiměšovali smáčedlo, a to z důvodu lepšího průniku vody do skládky. Zásah byl pro hasiče náročný. Byla zde větší spotřeba pohonných hmot a smáčedla.

Hasiči měřili koncentrace zplodin v ovzduší. Hodnoty byly minimální a vítr vál kouř nad neobydlenou část území. Zplodiny hoření neohrozily obyvatele v okolí. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 14.28 hodin.

Starosta obce zařídil stravu a pitný režim pro zasahující hasiče. Na místo byla povolána i zdravotnická záchranná služba, aby v místě události ošetřila dva dobrovolné hasiče, kteří zkolabovali vyčerpáním. Pomocí techniky – bagru a nakladače byla skládka rozhrabována a dohašována hořící zbylá ohniska. Hasiči rozebírali celé odpoledne místo požáru a na místě stále zůstává šest jednotek hasičů na dohled.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

skládka

skládka 

Detailní náhled

skládka1

skládka1 

Detailní náhled

skládka2

skládka2 

Detailní náhled

skládka3

skládka3 

Detailní náhled

skládka4

skládka4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem