HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár v průmyslovém objektu v Častolovicích

Při události nebyl nikdo zraněn. Zaměstnanci firmy nebyli požárem bezprostředně ohroženi, hasiči je nemuseli evakuovat. 

P Častolovice (3).jpgHlášení o šlehajících plamenech z vysokého komína v průmyslovém areálu v Častolovicích v Masarykově ulici přijalo krajské operační a informační středisko ve středu v 16:00 hod. Na místo bylo povoláno celkem sedm jednotek požární ochrany a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

V místě události došlo k požáru odsávacího potrubí od výrobní tvrdící pece. Požár se vzduchotechnikou rozšířil až do komína a zde byly zpozorovány plameny. Hasiči použili k hašení dva C proudy. Jednotky prováděly nejen dohašovací práce u komína, ale také na asfaltové střeše. Pomocí termokamery zkontrolovaly části vzduchotechniky, kudy se požár šířil, zda se v nich nenachází další skrytá ohniska. Zároveň také provedly proplach odsávacího potrubí. Část z něj museli hasiči za pomocí rozbrušovací pily rozebrat. Šíření požáru se podařilo zastavit v 16:30 hod., s lokalizací pomohli hasičům i zaměstnanci firmy. Zpět na své stanice se jednotky vracely po třech hodinách od zahájení zásahu.

Při události nebyl nikdo zraněn ani nebylo nutné zaměstnance firmy evakuovat. Příčinou požáru byla technická závada. Škodu odhadl vyšetřovatel příčin požárů na asi 80 tisíc korun, což ovšem nezahrnuje škodu způsobenou výpadkem výroby. Díky včasnému zásahu a zamezení dalšího šíření požáru se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi dvou milionů korun.  

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Častolovice

P Častolovice 

Detailní náhled

P Častolovice (2)

P Častolovice (2) 

Detailní náhled

P Častolovice (3)

P Častolovice (3) 

Detailní náhled

P Častolovice (4)

P Častolovice (4) 

Detailní náhled

P Častolovice (5)

P Častolovice (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem