HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár v podniku ČEPRO

Naštěstí jen cvičně vyjížděli dnes ráno hasiči k požáru ropných produktů ve skladu podniku ČEPRO v Třemošné. Cílem cvičení bylo ověřit taktické postupy při takovém druhu zásahu a prověřit činnost krizových štábů. 

Taktické cvičení se uskutečnilo ve čtvrtek 20. října 2011 v dopoledních hodinách v areálu podniku ČEPRO v Třemošné. Podle námětu cvičení došlo k závadě ložiska plnícího čerpadla nadzemních skladových garáží a v objektu došlo k úniku a následnému výbuchu čerpané pohonné hmoty. Následkem výbuchu došlo ke zřícení stropní konstrukce strojovny a požáru ropných látek v nádržích. Požár ohrožoval i nadzemní nádrže a další strojovnu. Navíc se zplodiny hoření začaly šířit k okolním obydleným aglomeracím.
Na likvidaci mimořádné události se podílelo sedm jednotek hasičů. Po prvotním průzkumu byla ohlášena evakuace objektu, následovalo uzavření produktovodu, vypnutí proudu v rozvodně strojoven a informování dalších dotčených orgánů. K místu zásahu bylo zřízeno vedení od požární nádrže a jednotky začaly ochlazovat venkovní nádrže a likvidovat požár v objektu. Po lokalizaci a likvidaci požáru proběhlo vyhodnocení taktického cvičení.
 
Jednotky účastnící se cvičení:
HZS podniku ČEPRO Třemošná
HZS Pk stanice Košutka
HZS Pk stanice Plzeň-střed
HZS Pk stanice Slovany
HZS Pk stanice Plasy
JSDHO Třemošná
JSDHO Bílá Hora
 

vytisknout  e-mailem