HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár v budově městského úřadu v Borohrádku

Borohrádek - požár - 27. 3. 11:03

Čtyři jednotky hasičů byly vyslány po 11. hodině do Husovy ulice v Borohrádku. V objektu městského úřadu došlo k požáru v půdní vestavbě, odtud se pak šířil v mezistropním prostoru a prošel až na střešní konstrukci a krytinu. Z objektu bylo evakuováno 7 osob, všechny byly bez zranění. Hasební zásah vedly jednotky vnitřkem budovy i z vnějšku z výškové techniky. Ještě před 12. hodinou byl požár lokalizován, následovalo rozebírání částí konstrukce střechy, kde se požár šířil. Hasiči museli vyskladnit část knihovny v patře pod požářištěm a také vybouranou suť. Na závěr pomohly jednotky s provizorním zakrytím střechy plachtami. Místo bude ještě odpoledne pod dohledem místní dobrovolné jednotky.

Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že k události došlo při provádění stavebních prací uvnitř budovy. Hořet začalo kvůli nedbalosti při letování trubek topení kartušovým hořákem. Poškozeny byly mimo jiné střešní krytina i konstrukce nebo příčky v půdním prostoru. Škoda je předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun, včasným zásahem byly uchráněny hodnoty představující asi 14 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, JSDH Borohrádek a Čermná nad Orlicí a v rámci mezikrajské výpomoci jednotka HZS Pardubického kraje z Holic.

Martina Götzová, tisková mluvčí

FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Borohrádek (1)

P Borohrádek (1) 

Detailní náhled

P Borohrádek (2)

P Borohrádek (2) 

Detailní náhled

P Borohrádek (3)

P Borohrádek (3) 

Detailní náhled

P Borohrádek (4)

P Borohrádek (4) 

Detailní náhled

P Borohrádek (5)

P Borohrádek (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem