HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár traktoru, následky pádu ultralightu i nehodu osobního vozu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

Požár traktoru v Kladrubech nad Labem likvidovaly v úterý 13. září v 15.08 hodin jednotky profesionálních hasičů z Pardubic a Přelouče a dále jednotky dobrovolných hasičů z Kladrub nad Labem a Řečan nad Labem. Při příjezdu hasičů byl již traktor se zemní frézou celý v plamenech. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 15.23 hodin. Při likvidaci požáru došlo k úniku pohonných hmot do zeminy. Hasiči vytvořili hráz, aby nedošlo k velkému množství kontaminace zeminy. Uniklé provozní náplně posypali hasiči sorpčním materiálem. O události bylo informováno životní prostředí. Požár byl zcela zlikvidován v 16.40 hodin. Škoda byla na traktoru se zemní frézou předběžně vyčíslena na 8 milionů korun a 20 tisíc korun na výsadbě. Uchránit se podařilo majetek ve výši 3,5 milionu na lesní školce. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností blíže nespecifikovaná nepředpokládaná technická závada – zkrat na elektroinstalaci nebo na hydraulickém rozvodu.

Na silnici z Rybitví do Lázní Bohdanče vyjížděli pardubičtí hasiči spolu s dobrovolnými hasiči z Lázní Bohdanče v úterý 13. září v 19.14 hodin. Došlo zde ke kolizi osobního vozu, který skončil na boku. V místě události byl i motocyklista, který neutrpěl zranění. Hasiči nasvěcovali místo nehody k vyšetření a zadokumentování všech stop policisty. Poté bylo havarované vozidlo odstraněno. Jednotky se na své základny vracely ve 20.47 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

K pádu letadla – ultralight u Vysokého Mýta vyjížděli v úterý 13. září v 16.27 hodin profesionální hasiči z Vysokého Mýta a dobrovolní hasiči z Chocně. Z ultralightu, který spadl do lesního porostu, museli hasiči vyprostit pilota, který na následky zranění na místě zemřel. K požáru stroje nedošlo. Odstraňování následků letecké nehody trvalo až do 18.42 hodin.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár traktor

požár traktor 

Detailní náhled

požár traktor1

požár traktor1 

Detailní náhled

požár traktor2

požár traktor2 

Detailní náhled

požár traktor3

požár traktor3 

Detailní náhled

požár traktor4

požár traktor4 

Detailní náhled

pád ultralightu

pád ultralightu 

Detailní náhled

pád ultralightu1

pád ultralightu1 

Detailní náhled

pád ultralightu2

pád ultralightu2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem