HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči likvidovali požár i následky nehody, ale také zachraňovali dítě z uzamčeného vozu

Požár vozu pomohl uhasit sprej Pyrocool. K nehodě musel přiletět vrtulník. Zachráněné dítě dostalo od hasičů Dráčka Záchranáčka.  

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Hasiči ze stanice v Poličce zasahovali v sobotu 24. září u požáru vozidla na hlavní silnici, přibližně 2 km před obcí Borová. Tady začal hořet osobní automobil Mercedes D 300 s vlekem. Motorovou část automobilu zasáhly plameny, ale řidič duchapřítomně použil sprej Pyrocool a požár uhasil ještě před příjezdem hasičů. Z vozidla uniklo přibližně 6 litrů motorového oleje, který hasiči posypali sorpční látkou a použili ještě bílou sorpční rohož. Vozidlo bylo i s vlekem odstraněno mimo vozovku a byl proveden úklid. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nyní zjišťuje.
 
HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice
            Do obchodního centra AFI paláce v centru Pardubic vyjížděli v sobotu odpoledne hasiči. Důvodem zásahu v podzemních garážích bylo uvězněné dítě v automobilu. Klíče zůstaly v automobilu a dítě uvnitř. Hasiči ihned po příjezdu komunikovali s dítětem a snažili se dveře automobilu otevřít. Během několika minut se hasičům podařilo vniknout do vozidla, dostat klíče z automobilu a následně ho odemknout. Dítě bylo v pořádku předáno a od hasičů obdrželo plyšovou hračku Dráčka Záchranáčka k uklidnění. Celá událost se obešla beze škody.
 
 
HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
               V sobotu 24. září v 16.22 hodin byla jednotka hasičů z Chrudimi spolu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Heřmanova Městce vyslána na dopravní nehodu, která se stala na křižovatce před Heřmanovým Městcem směrem od Chrudimi.
Nehoda motocyklu a osobního automobilu u Heřmanova MěstceNehoda motocyklu a osobního automobilu u Heřmanova Městce
Jednalo se o osobní automobil Suzuki Grant Vitara a motocykl Suzuki GSX R. Řidič automobilu jedoucí po vedlejší silnici od Pardubic pravděpodobně nedal přednost motocyklistovi přijíždějícímu od Heřmanova Městce po hlavní silnici a došlo ke střetu. Hasiči zajistili zraněného motocyklistu a v zápětí přijíždějící záchranné službě zraněnou osobu předali. Na místo byla povolána také letecká záchranná služba. Hasiči zajistili vozidlo i motocykl proti požáru, pomohli také s transportem zraněné osoby do vrtulníku a po zadokumentování nehody policisty provedli úklid vozovky. K úniku provozních kapalin nedošlo.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem