HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči kamion vyprostili za pomoci tří traktorů.

Kamion blokoval provoz na komunikaci u obce Horní Lideč na Vsetínsku. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky.  

Náledí na komunikaci z obce Horní Lideč směrem na Valašské Klobouky bylo pravděpodobně příčinou uvíznutí kamionu s 22 tunami nákladu stavebních materiálů. Kamion s návěsem sjel za krajnici vozovky a hrozilo jeho vyvrácení. Nehoda zablokovala polovinu vozovky.
 
V 10:01 hodin dorazila na místo jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky. Vzhledem k váze nákladu a riziku vyvrácení bylo zřejmé, že bude nutné povolat těžký vyprošťovacího automobilu.
 
Ve spolupráci s místními obyvateli se podařilo hasičům zajistit dva traktory, které pomocí lan zabezpečily kamion proti dalšímu samovolnému pohybu. Ještě než na místo dorazil vyprošťovací automobil, podařilo se hasičům za využití obou zemědělských strojů a lesního traktoru, který na místo také přijel, kamion vyprostit. Po celou dobu zásahu byl provoz na komunikaci zcela uzavřen. Vyřešení celé události zabralo dvě hodiny. Po dvanácté hodině byl provoz na komunikaci obnoven.
 
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil - tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem