HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči i policisté hráli pro Adámka

Hasiči každý den pomáhají lidem v nouzi a každý den zachraňují životy. Není jim lhostejný ani život malých a vážně nemocných dětí. Proto i ve svém volnu přemýšlejí, jak pomoci. Již podruhé hasiči a policisté uspořádali benefiční hokejový turnaj, který odehráli v pondělí 11. prosince 2017 na Zimním stadionu v Chrudimi. Tribuny se postupně zaplnily a každý příchozí přispěl dobrovolným vstupným do kasičky, která byla vytvořena jen pro ten daný okamžik. Profesionálové z řad hasičů a policistů také přispěli na léčbu malého Adámka finanční částkou a také svou skvělou hrou. Do hry se dokonce zapojil i ředitel krajského ředitelství Policie ČR Pardubického kraje plk. Mgr. Jan Švejdar.

V loňském roce hasiči a policisté pořádali první benefiční hokejový zápas a vybrané vstupné putovalo malé Štěpánce, která má mozkové onemocnění, slabé svalstvo, nadměrnou kloubní volnost, epilepsii, poruchu příjmu potravy i oční a sluchovou vadu. Peníze se vybírali i během hokejového utkání. V loňském roce se vybralo 15 203 Kč.

Letos se hasiči a policisté dohodli, že dobrovolné vstupné poputuje osmiletému Adámkovi, který leží v kómatu po operaci mandlí. Po několika dnech začal krvácet a došlo k zástavě srdce. Adámek je v kómatu, má poškozenou značnou část mozku. Dýchá sám přes tracheostomii, výživa probíhá přes tzv. PEG, hadičkou do bříška. Jeho stav je velmi vážný, ale stabilizovaný.

Na jeho léčbu hasiči, policisté a všichni fanoušci přispěli částkou 34 030 Kč.

Po utkání byly peníze předány tatínkovi malého Adámka. Finanční hotovost předávali ředitel krajských policistů Jan Švejdar a Josef Jelínek, náměstek ředitele HZS Pardubického kraje.

Ptáte se, jak skončilo hokejové utkání? My si myslíme, že vyhráli všichni, ale nakonec vyhráli hasiči 5:4 nad policisty.

Gratulujeme a těšíme se na další utkání, kterým se snažíme pomáhat.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Foto HZS Pardubického kraje a Balous

Odkazy do noveho okna

Pro Adámka

Pro Adámka 

Detailní náhled

Pro Adámka1

Pro Adámka1 

Detailní náhled

Pro Adámka2

Pro Adámka2 

Detailní náhled

Pro Adámka3

Pro Adámka3 

Detailní náhled

Pro Adámka4

Pro Adámka4 

Detailní náhled

Pro Adámka5

Pro Adámka5 

Detailní náhled

Pro Adámka6

Pro Adámka6 

Detailní náhled

Pro Adámka7

Pro Adámka7 

Detailní náhled

Pro Adámka8

Pro Adámka8 

Detailní náhled

Pro Adámka9

Pro Adámka9 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem