HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasicí hřeby pomohly zefektivnit zásah při požáru v Nučicích

Ve středu 23. července v 17:38 hodin byl na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášen požár střechy nízkopodlažního objektu u rodinného domu v Nučicích v okrese Praha-západ. 

Krajské operační a informační středisko vyslalo k události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun a jednotky SDH obcí Nučice, Rudná a Vysoký Újezd – celkem s pěti cisternami a jedním automobilovým žebříkem.

Průzkumem bylo zjištěno, že požárem je zasažen objekt o rozměrech 24 x 7 metrů. Hasební zásah zahájila dobrovolná jednotka z Rudné za pomoci dvou „D“ proudů, které byly po dojezdu berounské profesionální jednotky doplněny o vysokotlaký proud z CAS 20 Iveco Magirus a útočný proud s pěnotvorným zařízením PRO/pak. Následně byly na samotnou likvidaci požáru nasazeny dva „D“ proudy s hasícími hřeby (obranný i útočný).

propak.png          

Hasiči zasahovali v dýchací technice a požár se jim podařilo lokalizovat v 19:00 hodin. Při zásahu využívali dvě termovizní kamery k cílenému vyhledávání ohnisek požáru. Na odvětrání zakouřeného prostoru byl nasazen elektrický přetlakový ventilátor.

Při zásahu byl zraněn (přehřátí organismu) dobrovolný hasič, kterému byla na místě poskytnuta první pomoc v podobě podání tekutin a kyslíkové terapie.

Fyzicky náročný zásah si vyžádal následnou dohlídku, kterou do čtvrtečního rána zabezpečila místní nučická jednotka. Po závěrečné kontrole byla v 7:45 hodin ohlášena likvidace.

Díky včasnému a vysoce efektivnímu zásahu, při kterém bylo spotřebováno pouhých 2200 litrů vody, byl uchráněn v těsné blízkosti se nacházející rodinný dům. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na dva miliony korun, příčina jeho vzniku je předmětem dalšího vyšetřování. Po celou dobu zásahu byla povolána jednotka SDH obce Králův Dvůr jako záloha na stanici Beroun.

ppor. Jiří Košťálek
velitel čety, směna A
stanice Beroun

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem