HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči hledali na Zlínsku ztraceného muže v lese

(12.8.2015) V úterý večer hledali hasiči ztraceného muže v lokalitě mezi Zlínem, místní část Malenovice a obcí Březnice. 

Muž, který se ztratil v lese, sám zavolal na operační středisko hasičů ve Zlíně dne 11. 8. 2015 ve 21:33 hodin. S mužem se zpětně nepodařilo navázat kontakt, protože se mu vybila baterie v mobilu.
 
Profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolní hasiči ze Zlína-Malenovic a z obce Salaš začali po muži pátrat v dané lokalitě kolem 22:00. Spolu s nimi se do akce zapojilo šest příslušníků Policie České republiky se dvěma psy a dva strážníci Městské policie Zlín.
 
Muže se podařilo najít po 30 minutách. Nebyl zraněný, ani vyčerpaný.
 
Muž pátrací skupině sdělil, že se vracel domů z Holešova, kde měl auto v opravě. Stopem se dostal až do Zlína, místní části Malenovice. Zde si řekl, že domů je to už jen přes kopec a rozhodl se pokračovat pěšky. V mobilu si nastavil aplikaci mapy a vydal se na večerní pochod. Asi v polovině cesty mu mobil sdělil, že má vybitou baterii. Aplikaci proto vypl a protože nevěděl, kde se přesně nalézá, oznámil své bloudění hasičům. Poté mobil zkolaboval.
 
Muž odmítl zdravotní ošetření a byl Policií České republiky odvezen domů.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem