HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči dostali od města Plzeň techniku za téměř tři miliony korun

V uplynulém roce město Plzeň vydalo na vybavení profesionálních hasičů téměř tři miliony korun. Oficiálně byly dary od města předány v pondělí 16. prosince 2013 na požární stanici Plzeň-Košutka.  

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje s Magistrátem města Plzně dlouhodobě spolupracuje v oblasti zvyšování technického vybavení, obměňování zásahové techniky a technických prostředků jednotek HZS.
 
„Všechny tyto mimorozpočtové finanční prostředky jsou efektivně využity pro nákup techniky, kterou bychom jen obtížně obnovovali. V letošním roce jsme se zaměřili především na oblast chemické služby a na technické prostředky pro řešení povodňových situací, které nás v Plzni pravidelně sužují,“ podotkl ředitel územního odboru Plzeň Pavel Musil.
 
V roce 2013 vynaložilo město na zakoupení nové techniky pro hasiče 2,8 milionu korun. Za tuto částku bylo zakoupeno na stanici Plzeň-Košutka užitkové vozidlo Peugeot Boxer; technické prostředky zvyšující akceschopnost jednotek při povodních – dva lodní motory pro hasiče ze stanic Plzeň-Slovany a Plzeň-Střed, přívěs s vybavením pro čerpání vody na stanici Plzeň-Střed a nový přívěs pod člun na stanici Plzeň-Košutka; termokamery Dräger 9000 a hasební monitory na stanice Plzeň-Košutka a Plzeň-Střed, detekční přístroje GAS Alert Micro 5 s PID čidlem a zařízení Dräger Quaestor, které bude sloužit všem jednotkám Plzeňského kraje pro statické a dynamické zkoušky dýchací techniky.
 
Předání se zúčastnili kromě ředitele HZS Plzeňského kraje Františka Pavlase a dalších funkcionářů z řad hasičů také zástupci města v čele s primátorem Martinem Baxou.

vytisknout  e-mailem