HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči budou pomáhat v pelhřimovské nemocnici

Od úterý 12. ledna 2021 bude deset příslušníků Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina územního odboru Pelhřimov pomáhat v pelhřimovské nemocnici, která se v tuto chvíli potýká s nedostatkem personálu. O výpomoc požádalo vedení nemocnice prostřednictvím svého zřizovatele Kraje Vysočina nejprve Armádu České republiky. Ta ale z kapacitních důvodů pomoc odmítla. 

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek se následně obrátil s požadavkem o pomoc na krajského ředitele vysočinských hasičů plk. Jiřího Němce, ten jeho požadavku vyhověl. Pro výpomoc v nemocnici nejsou vyčleněni konkrétní příslušníci. Je to z toho důvodu, že ani hasičům se nevyhýbá onemocnění COVID – 19 a není v našich silách garantovat každá den účast stejných příslušníků. Proto půjde o vyčlenění deseti příslušníků z akceschopného počtu hasičů na každý následující den.  

Úkolem hasičů bude v nemocnici pomoc personálu při poskytování služeb pacientům. Jednat se bude o ryze nezdravotnickou pomoc. S poskytováním nezdravotnické pomoci mají hasiči bohatou zkušenost z letošního jara, kdy od 31. března do 27. dubna pomáhali personálu domova se zvláštním režimem v Břevnici na Havlíčkobrodsku. Předběžně se počítá s tím, že hasiči budou v pelhřimovské nemocnici pomáhat do konce ledna.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem