HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči bojovali s požárem pily v obci Desná

Dnes ráno byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár objektu pily v obci Desná na Jablonecku. 

Operační důstojník tak okamžitě (v 5:54 hodin) vyhlásil požární poplach čtyřem jednotkám hasičů. V 06:00 hodin přijela jako první na místo události jednotka HZS LK ze stanice Tanvald. V té době byla dřevěná budova o rozměrech cca 11 x 10 metrů celá v  plamenech. „Ihned jsme natáhli dva vodní proudy, aby jsme zabránili rozšíření požáru na další objekt a okolí“ sdělil velitel zásahu nprap. Josef Fiala. Velitel zásahu si dále na místo vyžádal další 2 posilové jednotky. „Pomocí termokamery jsme vyhledávali skrytá ohniska požáru a bylo nutné i rozebírání konstrukcí objektu“  sdělil střídající velitel zásahu nprap. Karel Bukvic. Požár byl zcela uhašen krátce před 7. hodinou a poslední jednotka odjela z místa zásahu v 07:49 hodin.

   Požár napáchal škodu za 250.000 Kč a hasičům se včasným zásahem podařilo uchránit přilehlé prostory s uskladněným dřevem v hodnotě 100.000 Kč. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření HZS LK a PČR.

   Zasahující jednotky: HZS LK - stanice Tanvald, Jablonec nad Nisou, HZS SŽDC Liberec  a SDH obcí Desná, Tanvald - Tanvald Šumburk, Velké Hamry - Velké Hamry I.

por. Bc. Daniel Mlčoch, DiS.
zástupce tiskové mluvčí
Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje

1.jpg1.jpg

2.jpg2.jpg

vytisknout  e-mailem