HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiče na Silvestra zaměstnaly hlavně dopravní nehody, jedna z nich skončila tragicky

K šestnácti událostem vyjížděli hasiči na Vysočině v průběhu posledního dne roku 2013. Ve srovnání s rokem předešlým je to o šest událostí méně.  

V dopoledních hodinách zasahovali hasiči hlavně u dopravních nehod. Bouralo se po půl osmé ráno u Prostředkovic na Jihlavsku. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění osob. K další nehodě vyjížděli hasiči o dvě hodiny později do Batelova. Při nárazu osobního vozidla do svodidel nebyl nikdo zraněn, z vozu však unikly provozní kapaliny, které hasiči zlikvidovali speciálním sorbentem. V deset hodin dopoledne zasahovali třebíčští profesionální hasiči u střetu dvou osobních vozidel na ulici Samešova v Třebíči. V péči zdravotníků skončili po nehodě tři lidé. Před jedenáctou hodinou dopoledne vyjížděli jihlavští profesionální hasiči k dopravní nehodě do Bítovčic na Jihlavsku. Osobní vůz při nehodě narazil do plynové přípojky u rodinného domu. Nehoda se obešla bez zranění osob, přívod plynu do domu byl zastaven. Vůz museli hasiči vyprostit jeřábem.
 
V odpoledních hodinách zasahovali hasiči hlavně u technických pomocí. Tlakovali ucpanou  kanalizaci, odstraňovali nebezpečně nakloněný strom a otvírali byty, ve kterých hrozilo nebezpečí z prodlení.
 
Podvečer byl pro vysočinské hasiče velmi poklidný, od půl šesté odpoledne až do jedenácté hodiny v noci nemuseli zasahovat vůbec. Šest minut po jedenácté hodině v noci byla na linku tísňové volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci spojující Libici nad Doubravou a Bezděčín. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů nehodu nepřežil dvacetiletý  řidič vozidla. Další tři lidé byli při nehodě zraněni a zdravotníci je po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitními vozy do nemocnice.
 
Posledním zásahem letošního roku byl požár kontejneru na ulici Komenského ve Velkém Meziříčí. Požár se obešel bez majetkové škody a nejpravděpodobněji jej zapříčinila nedbalost.
 
Prvním zásahem v roce 2014  byl zásah u dopravní nehody osobního vozidla u obce Vříšť na Žďársku. K nehodě vyjížděly před půl čtvrtou ráno dvě jednotky hasičů. Vůz skončil po nehodě převrácený na boku. Při nehodě byla lehce zraněna jedna osoba, která skončila v péči zdravotníků.
 
Před pátou hodinou ráno vytahovali hasiči společně s policisty na Polensku z vypuštěného rybníka mladíka, který si krátil cestu z oslavy.

vytisknout  e-mailem