HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasič roku 2011, předány medaile a plakety HZS ČR

Již potřetí proběhlo v Trojském zámku v Praze slavnostní ocenění příslušníků a občanských zaměstnanců Hasičského záchranného sobru ČR. 

Tituly a ceny za příkladnou práci v roce 2011 v šesti kategoriích předali první náměstek ministra vnitra Mgr. Jaroslav Hruška a generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba. Mezi oceněnými byli i Středočeši.

V kategorii "Kolektiv roku 2011" první místo a ocenění Nejlepší kolektiv roku 2011 získal kolektiv, který se podílel na rozsáhlém mezinárodním cvičení pod názvem Modex.EU. Cvičení se zúčastnili příslušníci HZS Olomouckého a Středočeského kraje, MV generálního ředitelství HZS ČR a Záchranného útvaru HZS ČR. Cvičení Modex probíhalo v Ossendrechtu v Nizozemí ve dnech 6. - 8. května 2011. Jeho cílem bylo prověřit taktické možnosti a spolupráci záchranných týmů členských států EU při mezinárodních záchranných operacích. Z celkem 25 osob se ze Středočeského kraje akce zúčastnilo sedm příslušníků HZS.

Dále byly v Trojském zámku předány medaile a Plakety Hasičského záchranného sboru ČR. Ministr vnitra Jan Kubice rozhodl o udělení jedné medaile "Za statečnost" civilnímu občanovi, generální ředitel HZS ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba pak o udělení jedné medaile "Za statečnost", devatenácti "Čestných medailí", tří "Plaket" a dvaceti čtyř medailí "Za zásluhy o bezpečnost". Mezi oceněnými byli i Středočeši.

Medaili "Za zásluhy o bezpečnost" převzal plk. Ing. Jiří Pokorný, ředitel územního odboru Kutná hora. Jmenovaný si velmi dobře plní všechny služební povinnosti a patří k nejspolehlivějším a perspektivním příslušníkům HZS Středočeského kraje.

"Čestnou medaili HZS ČR" převzal Josef Šrankota, bývalý příslušník HZS Středočeského kraje. Působil u Požárního útvaru Kladno od roku 1959 a zastával různé funkce. Velmi dobře si vedl při zásahové činnosti, údržbě i stavebních úpravách stanice. Aktivně se podílel jako lektor na školení profesionálních i dobrovolných hasičů. Dosáhl hodnosti kapitán.

 

FOTO: Milan Vávrů

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem