HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Generální ředitel HZS ČR na návštěvě v Plzeňském kraji

 

01FOTOGALERIE (Nicole Zaoralová)

Ve středu 25. května 2016 zavítal generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba do Plzeňského kraje v rámci plánovaných cest po HZS krajů. Plzeňský kraj je tak šestý v pořadí, který generál poctil svoji návštěvou.

Generální ředitel začal výpravu po Plzeňském kraji v Klatovech, kde na Erbenově náměstí v ranních hodinách slavnostně zahájil Den s Integrovaným záchranným systémem, kterého se během jeho konání zúčastnily tisíce dětí.

Po slavnostním zahájení programu se generální ředitel v doprovodu ředitele HZS Plzeňského kraje plk. Ing. Františka Pavlase a ředitele Územního odboru Klatovy HZS PK Aleše Bucifala přesunul na radnici města, kde společně s hejtmanem Václavem Šlajsem, starostou Klatov Rudolfem Salvetrem a starostou Železné Rudy Michalem Šnebergem projednávali především otázku zajištění požární bezpečnosti v oblasti Šumavy a Železnorudska. Diskutovalo se například o možnostech zřízení hasičské stanice v Železné Rudě, kde by podle návrhů mohla v budoucnu vzniknout profesionální jednotka. Generální ředitel přislíbil vytvoření podmínek pro vznik stanice v kategorii P0. Pokud by šlo vše podle nastíněných plánu, profesionální hasiči by zde sloužili od roku 2018.

Dalším bodem generálova programu byla návštěva stanic v Domažlicích a ve Staňkově.  S výjezdovými hasiči hovořil o aktuálních problémech a zodpověděl otázky, které hasiče trápí, mimo jiné nedostatky ve vystrojování, funkčnost radiostanic a zabýval se společně s hasiči aktuálním tématem pro nadcházející období – sucho, výjezdy se suchem spojené a výjezdovou techniku.

Poté delegace přejela do Plzně, kde s primátorem Martinem Zrzaveckým řešila otázku bezpečnosti na území města Plzně, především pak spolupráci mezi profesionálními a dobrovolnými hasiči města.

V odpoledních hodinách se generál setkal na centrální požární stanici Plzeň Košutka s vedením HZS Plzeňského kraje a veliteli stanic. Zde se společně zabývali především otázkou bezpečí v nové vzniklé CHKO Brdy.

Vedení HZS Plzeňského kraje vystřídali v zasedací místnosti zástupci dobrovolných hasičů. Probíraly se nové dotace pro dobrovolné hasiče a také další možnosti podpory krajských, případně okresních sdružení ze strany státu.

Svoji návštěvu generál ukončil v Chemické laboratoři Třemošná, kde si prohlédl vybavení laboratoří, přístroje, kterými laboratoř disponuje, dále prostory určené pro výuku a školení hasičů a na závěr výjezdovou techniku.

Ve večerních hodinách se generál s Plzeňským krajem rozloučil a pokračoval dál v cestě po Západních Čechách ke kolegům do Karlovarského kraje.

vytisknout  e-mailem