HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční příspěvek od Města Zábřeh

Město Zábřeh je obec s rozšířenou působností, která má ve svém městě a v rámci svého správního obvodu stanici profesionálních hasičů. Činnost profesionálních hasičů je zajišťována prostřednictvím Pobočné stanice Zábřeh, Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, Územního odboru Šumperk.
Město Zábřeh výrazně financuje svoji Jednotku sboru dobrovolných hasičů města Zábřeh, ale s ohledem na krácení rozpočtu Hasičského záchranného sboru České republiky se rozhodlo svým příspěvkem podílet i na pořízení nového vybavení, které v současné době není HZS Olomouckého kraje schopen pořídit z vlastních zdrojů.
Z příspěvku Města Zábřeh byla na profesionální stanici v Zábřehu zřízena krizová místnost a její nezbytné základní vybavení. Jedná se zejména o pořízení výpočetní techniky a kancelářského vybavení jako např. magnetických nástěnek s příslušenstvím, flipchart, zařízení pro zpracování dokumentů, pořadače apod.
Tato krizová místnost je určena pro zasedání stálé pracovní skupiny krizového štábu nebo „zmenšeného“ krizového štábu při společném koordinovaném postupu Města Zábřehu a HZS Olomouckého kraje v případě řešení rozsáhlých mimořádných událostí. Současně bude také tato místnost využívána pro odbornou přípravu nejenom profesionálních hasičů, ale také členů dobrovolných jednotek hasičů Zábřehu a spádových obcí.
Nyní probíhají poslední dokončovací práce, spočívající v instalaci pořízeného vybavení a zařízení, včetně speciálních úchytů a elektroinstalace. Konečná podoba krizové místnosti bude představena Bezpečnostní radě Města Zábřeha v rámci jejího nejbližšího zasedání.

plk. Ing. Martin žaitlik
HZS Olomouckého kraje
ředitel Územního odboru Šumperk

Odkazy do noveho okna

zabreh-kriz

zabreh-kriz 

Detailní náhled

Zabreh_znak

Zabreh_znak 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem