HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční příspěvek od města Jeseníku v roce 2013 - osvětlovací balón

Město Jeseník poskytlo v roce 2013 Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje finanční příspěvek na nákup osvětlovacího balónu (zdroj tzv. měkkého panoramatického světla bez vrhání stínů, které se používá pro prostorové osvětlení vnějších i vnitřních prostor v úhlu 360º) ve výši 60.000,- Kč. Osvětlovací balón bude v rukou profesionálních hasičů z požární stanice v Jeseníku sloužit občanům města.

Osvětlovací balón Fireball 2000

Technologie svícení osvětlovacích balonů využívá elipticky rozptýleného, nízkozářícího světla. Tyto osvětlovací systémy jsou optimálním řešením pro široký rozsah použití jak u ozbrojených, tak i bezpečnostních a záchranných sborů. Jsou vhodně uzpůsobeny pro použití v noci a na místech, kde je vyžadováno minimální oslňující záře a vysoké intenzity osvětlení bez nechtěných stínů.

Bílý propustný textil balónového obalu rozptyluje a rovnoměrně šíří osvětlení kolem zdroje světla. Ostré stíny vzniklé použitím světlometů zmizí. Mizí také rušící obrysy světlých a tmavých míst. Balóny jsou také bezpečnější volbou při operacích spojených s řešením havarijních situacích na silnicích. Běžné klasické reflektory vytváří světelnou stěnu, která zabraňuje rozeznávat prostory za touto stěnou. K efektivnímu využití klasických reflektorů je vyžadováno extrémně vysokých stožárů, které mohou být drahé a obtížně přepravovatelné. Z výšky jen 3 až 5 metrů dosahuje osvětlení které se vyrovná osvětlení při použití běžným reflektorem v 10 až 12 metrech.

Balón využívá jako zdroj světla dvě 1000W halogenidové výbojky se světelným výkonem 210 000 lumenů, které dokáží osvítit plochu až 7000m2, aniž by docházelo k oslnění uživatele.

Technická data:

Rozměry složeného svítidla (š x v):
280 x 1480 mm
Rozměry rozloženého svítidla (v x d)
950 x 900 mm
Hmotnost:
9,7 kg
Hmotnost předřadníků:
21,8 kg
Upevňovací čep (průměr):
25 mm
Délka přívodního kabelu balonu:
6 m
Délka přívodního kabelu předřadníků:
4 m
Napájení:
230 V / 50 Hz
Výbojky:
2 x HQI 1000W
Krytí:
IP54
Konstrukce:
Antikorozní ocel a hliník
potaženo difúzním obalem
 HZS Olomouckého kraje
Odkazy do noveho okna

jesenik_balon

jesenik_balon 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem