HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční příspěvek města Kojetín v roce 2014

V roce 2014 poskytlo město Kojetín spolu se společností Mlýn Kojetín Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje finanční příspěvek ve výši 50.000,- Kč na pořízení vysokotlakého kompresoru pro požární stanici Kojetín. Město Kojetín poskytlo finanční příspěvek ve výši 30.000,- Kč a společnost Mlýn Kojetín, s. r. o. poskytla příspěvek ve výši 20.000,- Kč.

Vysokotlaký kompresor je určeného pro plnění tlakových lahví vzduchových dýchacích přístrojů a bude využit ve prospěch všech jednotek požární ochrany v hasebním obvodu stanice Kojetín. Tím dojde k výraznému zkrácení doby plnění tlakových lahví vzduchem a ke zlepšení akceschopnosti jednotek požární techniky, které mají ve výbavě dýchací techniku. 
 
Pořízením výše uvedeného majetku bude zabezpečeno dovybavení jednotek požární ochrany HZS Olomouckého kraje odpovídající technikou pro záchranné a likvidační práce, které jsou spojeny s ochranou dýchacích cest zejména při požárech a jiných mimořádných událostech. Tato technika je nezbytná pro plnění úkolů HZS stanovených požárním jednotkám v § 70 zákona č.133/1985 Sb., o požární ochraně a prováděcími předpisy.

HZS Olomouckého kraje

vytisknout  e-mailem