HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Finanční podpora Olomouckého kraje profesionálním hasičům v roce 2013

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje v rámci vícezdrojového financování své činnosti získává pravidelně příspěvky od Olomouckého kraje. Jedná se o prostředky jak v oblasti investiční, tak v oblasti provozní. V měsíci květnu 2013 obdržel Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje dotaci ve výši 1.185.000 Kč.

Velká podpora Olomouckého kraje je tradičně směřována do oblasti přípravy složek integrovaného záchranného systému na mimořádné události a krizové situace a jejich vzájemné propojení. Částka 1 055 000 Kč byla vynaložena na výdaje spojené s technickou podporou geografického informačního systému, na obměnu informačních technologií, na poplatky za internetové služby v rámci krizové sítě pro složky IZS, na úhradu výdajů související s technickou a systémovou podporou databáze Oracle, na úhradu nákladů za zajištění vyhlašování poplachu pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí formou SMS a informování představitelů veřejné správy o mimořádných událostech.

Finanční příspěvek ve výši 130 000 Kč získal Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací projektu "Krajské kolo soutěže družstev profesionálních a dobrovolných hasičů Olomouckého a Moravskoslezského kraje v požárním sportu", které se konalo ve dnech 22. - 23. června 2013 na stadionu TJ Spartak Přerov. Soutěže se účastnilo celkem 31 družstev profesionálních i dobrovolných hasičů. Příspěvek sloužil na úhradu pronájmu stadionu a potřebného zázemí pro soutěžící, ubytování soutěžících, organizačních pracovníků a rozhodčích a nákup pohárů a medailí pro vítězná družstva.

HZS Olomouckého kraje

vytisknout  e-mailem