HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Elektrárnu Vrané prověřil cvičný požár rozvodny

Ve čtvrtek 25. května krátce před půl jedenáctou přijal operátor tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o požáru elektrorozvodny v areálu vodní elektrárny na přehradě Vrané nad Vltavou. 

K místu události na pravém břehu Vltavy vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jílové, Řevnice a Říčany a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Zvole a Skochovice. Jako první se na místo dostavily oba dobrovolné sbory, kterým obsluha elektrárny sdělila přesné místo požáru a nejdůležitější bezpečnostní pokyny pro pohyb ve specifickém prostředí elektrárny. Zároveň hasiči obdrželi informaci, že se postrádá osoba, která v zasaženém místě pracovala. Jednotky natáhly vodní proud a připravovaly se ke vstupu do rozvodny v dýchací technice.

Po příjezdu profesionálních hasičů vytvořil velitel zásahu průzkumnou skupinu, která v dýchací technice prozkoumala prostor zakouřené rozvodny, ze které byl následně vynesen pohřešovaný pracovník. Současně byla provedena simulovaná lokalizace požáru pomocí sněhových hasicích přístrojů. Poté byl objekt rozvodny přetlakovou ventilací odvětrán.

Po ukončení cvičení, které mělo za úkol seznámit hasiče s objektem elektrárny a netypickým zásahem v elektrorozvodně, bylo provedeno krátké vyhodnocení a všechny zúčastněné složky si prohlédly zázemí elektrárny.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem