HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě víkendové dopravní nehody na Novojičínsku

V sobotu zasahovali novojičínští hasiči u dvou dopravních nehod, při jejichž likvidaci museli využít i těžkou vyprošťovací techniku. Jedna z dopravních nehoda zapříčinila půlhodinové uzavření provozu na dálnici D1.

První dopravní nehoda se stala na silnici II/483 za obcí Bordovice ve směru na Věřňovice. Operační a informační středisko HZS MSK přijalo informaci o dopravní nehodě osobního automobilu krátce před polednem v sobotu 25. března 2017.

Osobní automobil po dopravní nehodě skončil na střeše mimo komunikaci. Hasiči HZS MSK z hasičské stanice Nový Jičín vyprostili osobní automobil pomocí vyprošťovacího automobilu Tatra T815-VVN a následně likvidovali menší únik provozních kapalin. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob.

Druhá dopravní nehoda se stala na 332. kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu. Událost byla na operační středisko  ohlášena v sobotu 25. března 2017 tři minuty před půl třetí hodinou odpoledne. Na místo události byly krátce na to vyslány dvě jednotky HZS MSK ze stanic Bílovec a Nový Jičín.

Osobní automobil po kontaktu s kamionem skončil převrácený na střeše v rychlém jízdním pruhu. Prvotní informace o zaklíněném řidiči se naštěstí nepotvrdila, z vozu se řidič dostal ven sám před příjezdem hasičů. Dopravní nehoda zapříčinila 30-ti minutové uzavření dálnice ve směru na Ostravu a na jejím opětovném zprůjezdnění se opět podílel i vyprošťovací automobil Tatra T815-VVN z hasičské stanice Nový Jičín. U této dopravní nehody hasiči rovněž neevidují žádnou zraněnou osobu.

por. ing. Marek Gašparín, Ph.D.
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

2017_03_25_Dve_DN_na_Novojicinsku (2)m

2017_03_25_Dve_DN_na_Novojicinsku (2)m 

Detailní náhled

2017_03_25_Dve_DN_na_Novojicinsku (7)m

2017_03_25_Dve_DN_na_Novojicinsku (7)m 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem