HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě nehody traktorů v Moravskoslezském kraji, jeden mrtvý

            Ke dvěma nehodám zemědělských traktorů – samotného na lučním svahu v Býkově-Láryšově na Krnovsku a s osobním automobilem na silnici ve Studénce (okres Nový Jičín) – vyjeli moravskoslezští hasiči během pondělí 16.7.2018. První nehoda si vyžádala úmrtí mladého muže a vážné zranění druhého.

            Operační středisko hasičů bylo o nehodě traktoru na Krnovsku, který za sebou táhl valník se sudem s vodou pro zvířata na pastvě, informováno v pondělí před devátou hodinou ranní.

            Do Býkova-Láryšova (okres Bruntál) vyjely tři jednotky hasičů - dvě profesionální - ze stanic HZS Moravskoslezského kraje Krnov a Bruntál, odkud dojel vyprošťovací speciál na podvozku Tatra 815, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Krnov.

            Hasiči vyprostili z kabiny traktoru Zetor 6011 na střeše, přimáčknutého čtyřkolovým valníkem, dva mladé muže, odhadem ve věku kolem 18 let. Stabilitu vratkého stroje zajistili pomocí hasičských cisteren, později pomocí vyprošťovacího speciálu. Jeden z mladíků nehodu nepřežil, se druhým odletěl vrtulník LZS do nemocnice.

            Vyprošťovací speciál vytáhl traktor i valník na břeh louky, hasiči přečerpali do náhradní nádoby 60 litrů nafty. Také asistovali při nakládání traktoru na vozidlo odtahové služby.

            Ve Studénce se kolem pondělního poledne střetl traktor Case, táhnoucí valník,  s osobním automobilem Škoda Octavia, který řídila žena středního věku. Octavia skončila v poli na střeše a mohutný traktor se o ni opřel, když skončil na pravém boku. Jeho valník zůstal na kolech.

           Řidička octavie i traktorista vyvázli bez zranění. Traktor museli hasiči stabilizovat pomocí stabilizačních tyčí Holmatro.

            Zasahovaly zde dvě jednotky hasičů – profesionální ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Bílovci a dobrovolná ze Studénky. Po zdokumentování nehody jsou hasiči připraveni obě vozidla vyprošťovat.

Odkazy do noveho okna

DNtraktorBykovLarysov (BR)

DNtraktorBykovLarysov (BR) 

Detailní náhled

DNtraktoroctaviaStudenka (1 NJ)

DNtraktoroctaviaStudenka (1 NJ) 

Detailní náhled

DNtraktoroctaviaStudenka (2)

DNtraktoroctaviaStudenka (2) 

Detailní náhled

DNtraktoroctaviaStudenka (3)

DNtraktoroctaviaStudenka (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem