HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dnes dopoledne u požáru v Kroměříži.

(5. 8. 2018) V 11:18 hodin byli hasiči informováni o požáru sklepních prostor v Kroměříži na ulici Oskol. Krajské operační středisko Hasičského záchranného sboru kraje na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž s dvěma cisternami a výškovou technikou, a také posilovou jednotku dobrovolných hasičů města Kroměříž. 

Před příjezdem hasičů se nájemce snažil prostor hasit pomocí hasicích přístrojů a zahradní hadice, zasažený suterén byl však velmi silně zakouřen. Hasiči vybavení dýchací technikou ihned po příjezdu pronikli s jedním vysokotlakým proudem až k malému ohnisku, které se podařilo velmi rychle uhasit.

Zakouřené prostory byly odvětrány pomocí přetlakové ventilace a jednotky provedly kompletní kontrolu budovy, aby vyloučily rozšíření do dalších místností. Celková likvidace požáru byla velitelem oznámena v 11:52 hodin.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku události. Způsobené škody prozatím nebyly vyčísleny.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

           

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem