HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě jednotky hasičů z Moravskoslezského kraje vyjely na polskou dálnici A1 k nahlášené dopravní nehodě

Dvě jednotky hasičů z Moravskoslezského kraje byly vyslány v neděli 29.5.2016 na pomoc k dopravní nehodě dvou osobních automobilů na dálnici A1 na polském území. Tato dálnice navazuje na dálnici D1 u Bohumína a pokračuje na polském území.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje bylo informováno o dopravní nehodě těsně před třetí hodinou odpolední. Na místo byly vyslány jednotky HZS MSK ze stanic v Bohumíně a Ostravě-Fifejdách.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se stala dopravní nehoda dvou osobních automobilů, přičemž nikdo nebyl naštěstí zraněn. Jelikož na místě také zasahovala jednotka polských hasičů a polská policie, naše jednotky pomohly se zajištěním místa dopravní nehody a usměrňovaly dopravu. Následně se po dohodě s polskými kolegy vrátili zpět na své základny.

Moravskoslezští hasiči vypomáhají v rámci dohody o spolupráci polským kolegům na části dálnice A1 již od roku 2013, jelikož dojezdové časy našich jednotek jsou kratší než dojezdové časy polských kolegů. Zhruba před měsícem cvičili Moravskoslezští hasiči s polskými kolegy na této dálnici u simulované dopravní nehody (http://www.hzscr.cz/clanek/do-cviceni-na-polske-dalnici-se-uspesne-zapojili-jednotky-i-figuranti-z-hzs-msk.aspx). Oprávněnost pravidelných cvičení se tak prokazuje i při reálných společných zásazích.

 

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

DN2OApolskadalniceA1 (3)

DN2OApolskadalniceA1 (3) 

Detailní náhled

DN2OApolskadalniceA1 (2)

DN2OApolskadalniceA1 (2) 

Detailní náhled

DN2OApolskadalniceA1 (1)

DN2OApolskadalniceA1 (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem