HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dvě dívky popálil proud z troleje, třetí pomáhala zachraňovat

Při přelézání vagonů na seřaďovacím nádraží u Citic na Sokolovsku zasáhl dvě dívky elektrický proud z troleje. Do nemocnice je transportoval vrtulník. 

V prostoru seřaďovacího nádraží byly celkem tři dívky mladší patnácti let. Jedna již vylezla na odstavený vagon, druhá na něj právě začala šplhat. V tu chvíli dívku nahoře zasáhl elektrický proud z železniční troleje. S popáleninami spadla z vagonu dolů, druhá zasažená dívka v silném šoku odběhla z místa zásahu. Třetí dívka, která byla celou dobu na zemi, a proud ji nezasáhl, zavolala telefonem o pomoc a sama začala pomáhat popálené kamarádce. Přivolaní hasiči ze stanice Sokolov pomohli s transportem zraněné dívky a společně s policisty v prostoru nádraží mezi vagony pátrali po druhé zraněné. Tu policisté našli během několika minut a předali ji do péče záchranné služby. Na žádost lékaře pak hasiči připravili místo pro přistání záchranářského vrtulníku, který transportoval obě dívky do pražské nemocnice na popáleninovou kliniku. Místo zásahu si převzali družní hasiči z Chebu, na místě s nimi zůstal psycholog hasičů a členka týmu intervenční péče, kteří poskytl první psychickou pomoc třetí dívce. Ta poté, co zvládla prvotní pomoc kamarádkám, rovněž upadla do šoku, ve špatném psychickém stavu byli i rodiče obou popálených dívek.

K obdobnému případu vyjížděli hasiči z Chebu hned dvakrát na začátku roku, kdy proud z troleje popálil chlapce hrající si mezi vagony na železničním nádrží v Chebu. Jakékoliv přelézání vagonů na nádražích i odstavných nádražích je zakázané a extrémně rizikové. Velmi silný proud z železniční troleje může zasáhnout i na vzdálenost desítek centimetrů bez dotyku samotné troleje. Následky popálenin po takovémto zásahu mohou být fatální.

 

Zasahující hasiči:

HZS Sokolov (CAS 24 Scania, VEA Toyota)

HZSp SŽDC (CAS 24 L101)

Vtrulník Citice.jpgVtrulník Citice_02.jpgVtrulník Citice_03.jpgVtrulník Citice_04.jpgVtrulník Citice_05.jpg

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem