HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva požáry polních strnišť během jednoho dne

S požáry polních strnišť v Černíkovicích a v Káranicích se potýkali krajští hasiči během úterního odpoledne. V jednom případě došlo dokonce ke škodě na majetku. 

P Káranice (2).JPGDá se očekávat, že požáry tohoto typu se mohou s nadcházejícím létem množit. Začínají sezónní zemědělské práce na polích, při kterých může přeskočit jiskra od zemědělského stroje, případně může dojít k technické závadě a požár je na světě. Stejně jako tomu bylo v úterý 3. 7. 2018 v Černíkovicích na Rychnovku a v Káranicích na Hradecku. 

Černíkovice – požár – 14:53

K požáru strniště vyjeli odpoledne hasiči do katastru obce Černíkovice. Požár vznikl při zemědělských pracích, kdy od kombajnu zahořela plocha pole asi 100x200 metrů.  K likvidaci ohně bylo nasazeno hned několik proudů a lafeta. Požár se podařilo hasičům lokalizovat asi během 20 minut a poté už jen plochu dohašovali. Nikdo nebyl při události zraněn, nebyla ani poškozena zemědělská technika. Událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky ze Solnice, Rychnova nad Kněžnou (Lipovky) a Černíkovic.

Káranice – požár – 16:23

K požáru strniště u Káranic vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolné jednotky z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města. Na místě hořela plocha asi 50x50 metrů. Jednotky hasily strniště pomocí vysokotlakého proudu. Požár měly brzy pod kontrolou. Požár vznikl při zemědělských pracích, kdy na poli jezdil traktor s lisem. Požár poškodil lis, způsobil na něm škodu asi za 60 tisíc korun. Díky rychlému zásahu byly uchráněny hodnoty na zemědělském stroji ve výši 5 milionů korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Káranice (1)

P Káranice (1) 

Detailní náhled

P Káranice (2)

P Káranice (2) 

Detailní náhled

P Káranice (3)

P Káranice (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem