HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva požáry likvidovali hasiči v noci z pátku na sobotu

Požár na balkoně panelového domu v Šumperku a požár elektroinstalace ve sklepě rodinného domu v Mostkovicích likvidovali hasiči v noci z pátku 26. dubna 2013 na sobotu 27. dubna 2013. 

V pátek 26. dubna 2013 byl v 21:20 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár výškové budovy v Šumperku na ulici Fibichova. Na místo vyjeli profeisonální hasiči ze Šumperka se dvěma cisternami a výškovou technikou a dobrovolní hasiči ze Šumperka a z Nového Malína. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří na balkoně v 6. patře třináctipodlažního domu. Požár zasáhl koberec, květináče a rákos, dovnitř bytu se naštěstí nedostal. Příčinou vzniku požáru, který způsobil škodu 2 tisíce korun, bylo cizí zavinění (odhozený nedopalek cigarety).

V sobotu 27. dubna 2013 byl v 5:48 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár ve sklepě rodinného domu v Mostkovicích. Oznamovatel hlásil, že ze sklepa se valí hustý černý dým. Když hasiči přijeli na místo, požár byl již zlikvidován obyvateli domu. Hasiči proto provedli dohašení, zkontrolovali místo termokamerou, odvětrali zakouřený prostor a vrátili se zpět na základnu. Požár způsobila vadná elektroinstalace u bojleru, výše škody se šetří.

Autor:

por.Bc.Ing.Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem