HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva noční požáry – hořící chata u Litovle a zahoření odpadu v kotelně na Přerovsku.

Profesionální a dobrovolné jednotky během nočních hodin likvidovaly dva požáry.  

Požár chaty – Pavlínka, Litovel.

 

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se podílely na likvidaci požáru dřevěné chaty o velikosti zhruba 5 x 8 metrů v Litovli místní části Pavlínka. Informaci o viditelných plamenech převzala linka tísňové pomoci chvíli po dvacáté hodině ve čtvrtek 27.3.2014. Společně s profesionální jednotkou požární stanice v Litovli pomoc doplnili dobrovolní hasiči Senice na Hané a Tři Dvory, doplnění velkokapacitní cisternou z centrální stanice v Olomouci.

 

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu po necelé půlhodině a v následujícím čase požářiště procházeli, zasažená místa postupně rozebírali a dohašovali menší či skrytá ohniska. Během požáru nedošlo k žádnému zranění. Co je příčinou vzniku požáru i výše škody je aktuálně v šetření.

 

 

K druhému požáru během nočních hodin vyjížděli do obce Lipová na Přerovsku tentokráte již v pátek 28.3.2014 profesionální hasiči z Přerova za posílení dalšími jednotkou z Dřevohostice a mezikrajské pomoci hasičů Zlínského kraje, jednotka Bystřice pod Hostýnem. Došlo zde v rodinném domku k zahoření odpadu a pilin v kotelně. Hasiči provedli likvidaci pomocí jednoho vodního proudu a v následujícím čase pokračovali ve vyklízení spáleného materiálu z budovy.

 

Foto k událostem bude doplněno.

 

Zdeněk Hošák

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

email: zdenek.hosak@hzsol.cz

tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )

tel : +420 950 770 246 ( kancelář )

mobil: +420 721 810 541

web : www.hzsol.cz

 

vytisknout  e-mailem