HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva lidé z hořícího bytu odmítali odejít

(14.4.2018) Profesionální hasiči ze stanice Zlín a dobrovolní hasiči Statutárního města Zlína dnes krátce po poledni byli vysláni k požáru v bytě na ulici Benešovo nábřeží ve Zlíně. 

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že hoří v bytě ve třetím patře. Byt byl velmi silně zakouřen a dým se rychle šířil dál do prostoru celého domu. Hasiči ihned začali s evakuací obyvatel. Dva lidé, nacházející se v hořícím bytě, však odmítali byt opustit. Proto na místě zasahovali strážníci městské policie, kteří obě osoby vyvedli ven. Tito dva lidé byli velmi silně intoxikovaní kouřem a skončili v péči záchranářů, kteří je následně převezli k dalšímu ošetření do krajské nemocnice. Z vyššího podlaží bytového domu museli hasiči evakuovat v dýchací masce ženu, která nebyla schopna pro velké zakouření prostor sama opustit. Taktéž byla poté ošetřena záchranáři.  Převezena do nemocnice však nebyla.

Hasiči k uhašení požáru použili jeden proud vody, kterým požár nejdříve lokalizovali a následně zlikvidovali. Vzhledem k hustému kouři, který byl v bytě i domě, zasahovali v dýchací technice. Zásah ztěžovalo velké množství uskladněných věcí, které znemožňovaly hasičům pohyb a v nichž se požár rychle šířil. Po uhašení požáru za pomocí přetlakové ventilace hasiči vyvětrali byt i dům.

Na místo požáru se dostavil i vyšetřovatel hasičů. Ten zjistil, že se v bytě vznítil hořlavý materiál, který se nacházel v těsné blízkosti kamen na tuhá paliva.

Škoda, která vznikla na vybavení bytu, zatím nebyla stanovena. Výše uchráněných hodnot se vyšplhala na jeden milion korun.

Krátce před druhou hodinou se hasiči vrátili zpět na svou stanici.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem