Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva Hasičské tanky míří do Drážďan na pomoc uvízlé lodi

20. 3. 2016 (Nicole Zaoralová) - Dva vyprošťovací tanky T 72 s obsluhou odjedou dnes po 24,00 hodině do Drážďan, kde mají za úkol pomoci, ve spolupráci s místními orgány, vyprostit uvízlou českou loď na Labi, která je téměř týden podélně opřena o most v centru města a přerušila lodní dopravu.  

Vyprošťovací tankJedná se o vyprošťovací tanky, kterými disponuje Záchranný útvar HZS ČR. Obsluhovat je bude 10 příslušníků záchranného útvaru. Spolu s tanky odjedou dnes v noci do Drážďan ještě dvě doprovodná vozidla a dodávka s vázacími prostředky, v přepravě je doprovodí od hranic německá policie.

Uvedená jednotka byla vyslána na žádost orgánů krizového řízení města Drážďany se souhlasem Ministerstva vnitra Saska, kterou obdrželo MV – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. 

Dnes 20. března dopoledne byl již v Drážďanech rekognoskační tým v čele s velitelem uvedené jednotky, který se na místě zúčastnil jednání krizového štábu. Zde byl také domluven přesný postup prací pro dokončení vyproštění lodi a nasazení obou vyprošťovacích tanků. Na místě budou naši hasiči spolupracovat s místními hasiči a orgány řídícími vyproštění lodi, které dosud zajistili vyložení nákladu z lodi, aby ji odlehčili. Vyproštění lodi by mělo začít v pondělí dne 21. března v poledne.


S pozdravem,

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem