Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva hasičské tanky jsou již v Drážďanech na nábřeží, probíhá uvazování uvízlé lodi

21. 3. 2016 (Nicole Zaoralová) - Dnes, 21. března ve 3 hodiny dorazil český odřad složený z příslušníků Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR do Drážďan. Vyprošťovací tanky byly ustaveny rovnou na nábřeží v centru města k mostu, kde je uvízlá česká loď.  

tank.zepredu.jpgV tuto chvíli probíhají uvazovací práce k uvízlé lodi ALBIS. Na přední část lodi Albis je potřeba provést celkem tři úvazy. Dva jsou připevněny na hasičské tanky a jeden na tažný remorkér Beskydy, který má za úkol loď odtáhnout. Kolem 12,00 hodiny by mělo být vše připraveno k tomu, aby se tahem za přední část lodi začala loď narovnávat. Poté, co bude odtažena dostatečně daleko od historického mostu, odpojí se úvazy od hasičských tanků a tažný remorkér jí odtáhne dále proti proudu.

Přesný postup prací byl naplánován již v neděli (20. března) dopoledne, kdy byl v Drážďanech český rekognoskační tým v čele s velitelem naší jednotky, který se na místě zúčastnil jednání krizového štábu.

Český odřad byl vyslán na žádost orgánů krizového řízení města Drážďany se souhlasem Ministerstva vnitra Saska, kterou obdrželo MV – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. 

 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem