HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý stupeň požárního poplachu při požáru domu v obci Drahenice

Informaci o požáru domu v obci Drahenice nedaleko Březnice na Příbramsku přijala tísňová linka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ve čtvrtek 27. června dvanáct minut před desátou hodinou dopoledne. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze stanice Příbram a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Rožmitál pod Třemšínem a Březnice. Během jízdy k zásahu byl z velké vzdálenosti vidět mohutný oblak černého dýmu, proto velitel zásahu prostřednictvím operačního střediska vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. K požáru tak vzápětí vyjeli ještě profesionální hasiči z Dobříše a také dobrovolná jednotka obce Zalužany. V rámci mezikrajské pomoci zamířily k události jednotky HZS Blatná a SDH Bělčice a Mirovice z Jihočeského kraje.

V době příjezdu prvních jednotek byla už střecha rekreačního objektu požárem zcela zasažena. Hasiči na likvidaci plamenů nasadili tři C proudy. Zároveň byla ustavena výšková technika, ze které se hasiči lépe dostali ke stržení střešní krytiny z eternitových šablon. Z hořícího domu se podařilo vynést dvě propanbutanové láhve, které bylo nutné ochlazovat.

Na místo se dostavil i starosta obce, který hasičům zajistil ochranné nápoje. V půl jedenácté byla velitelem zásahu ohlášena lokalizace požáru a došlo k redukci zasahujících jednotek a ke snížení poplachového stupně na základní úroveň. Dohlídku nad požářištěm zajistí do pátečního rána dobrovolná jednotka z Březnice.

Při objasňování příčiny vzniku požáru bude vyšetřovatel HZS spolupracovat s expertní skupinou z Technického ústavu požární ochrany Praha a s Policí ČR. Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Po dobu zásahu byla v pohotovosti jednotka Příbram – Březové Hory, která by v případě další události vyjela k zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.   

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem