HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru novostavby

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen u požáru rodinného domu v Záchlumí v pátek 2. března. Hasičům byl poplach vyhlášen v 9.32 hodin. Na místě zasahovalo celkem 10 jednotek hasičů (profesionální z Ústí nad Orlicí a Žamberku a dále dobrovolné z Letohradu, Žamberku, České Rybné, Záchlumí, Klášterce nad Orlicí, Líšnice, Hejnice a Lukavice). Hasiči likvidovali požár novostavby rodinného domu, kdy plameny zasáhly střechu, půdu, osobní automobil zaparkovaný před přístřeškem i samotný přístřešek.

Plameny hasiči dostali pod kontrolu v 10.08 hodin. Na místo byla přivolána i zdravotnická záchranná služba, která musela ošetřit majitele nemovitosti pro odřeniny a popáleniny. Velitel zásahu povolal na místo protiplynový automobil s dostatečnou zásobou dýchací techniky. Hasiči při likvidaci požáru museli používat dýchací přístroje.

Hasičům v místě požáru komplikoval hašení mráz, který se pohyboval kolem -8 st. Celsia. Odtékající voda tvořila ledovku v místě  zásahu a hasiči se museli pohybovat s velkou opatrností. Další komplikací při požáru byla uložená tlaková propan butanová lahev, kterou hasiči vynesli z objektu a ochlazovali až do chvíle, kdy nehrozilo žádné nebezpečí. Požár hasiči zcela zlikvidovali v 11.14 hodin a následně museli ještě rozebrat ohořelé části střešní konstrukce.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,4 milionu korun (jeden milion korun na rodinném domu, 300 tisíc korun na automobilu a 100 tisíc korun na vybavení domu). Požár s největší pravděpodobností způsobil vysypaný žhavý popel do plastové popelnice.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Záchlumí

Záchlumí 

Detailní náhled

Záchlumí1

Záchlumí1 

Detailní náhled

Záchlumí2

Záchlumí2 

Detailní náhled

Záchlumí3

Záchlumí3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem